Tinglysning er stadig meget vigtigt!

Der er mange forskellige ting, der fungerer i vores samfund, som har været her i lang tid, men der er ikke mange ting, der har været her så længe som tinglysningerne har. Tinglysning som begreb har nemlig eksisteret i omkring 900 år, og det er stadig noget man bruger i stor stil. Hele vejen op gennem historien, har tinglysning været gjort på papir, men siden 2009 har det været anderledes, for der er det kommet på nettet. Det betyder dog ikke at det er blevet nemt, for der er stadig mange ting man skal have styr på, hvis man gerne vil have med tinglysning at gøre. For eksempel skal man lave et dokument, der bruger et filformat, som der ikke er andre en tinglysningen selv, der kan læse. Det er altså ikke noget man bare lige skriver i et word-dokument, hvis man har en eftermiddag til overs. Det er juridiske dokumenter som så mange andre, og derfor skal man også behandle dem med meget stor respekt.

Tinglysning handler om rettigheder

Tinglysningen er ikke bare en eller anden klub man har fundet på for sjov, for der er et ganske godt formål ved den. Den skal nemlig sørge for, at alle få opfyldt deres rettigheder, og at der bliver fastsat nogle regler, når det kommer til hvad for noget jord der bliver ejet af hvem. Det er nemlig ikke en sag man bare lige får styr på, og derfor kan det godt være at det er fint at få fat i nogle professionelle, som kan give en hånd med tinglysningen. Der er heldigvis nogle virksomheder, der bruger meget af deres tid på denne slags, og derfor er de blevet ret gode til det. Får du fat i sådan en virksomhed, så er du allerede et godt stykke på vej til, at få tinglyst din ejendom.

Fortsætter i bedste velgående

Som sagt er tinglysningen meget gammel, og det er fordi der altid har været problemer med at finde ud af, hvem det lige er der ejer hvad for noget jord. Der er sådan set ikke så meget at sige til, at man har problemer med at blive enige om hvem der ejer hvad, for der er mange mennesker der mener, at de godt kunne bruge lidt mere jord til deres hus. Det problem kommer man nok ikke lige af med, og derfor kommer der også til at være masser af tinglysninger der skal ordnes fremover. Der er faktisk kun et sted i Danmark, hvor alle tinglysningerne er samlet, og det er i Hobro. Denne samling har ikke kunnet lade sig gøre, før internettet blev taget i brug, som det middel man lavede tinglysninger gennem, og derfor er det heller ikke ret længe siden, at det blev samlet der. Det kommer dog nok ikke til at være noget problem at holde det kørende, så det eneste der kan spolere det er, at det skal flyttes af en eller anden grund, der helt sikkert bliver besluttet politisk af Christiansborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *